11 tips til innredning av et lite bad

Når kvadratmeterne på badet er få, kan det være vanskelig å realisere de store interiørdrømmene. Mindre byleiligheter er typisk innredet med små bad som krever kreativ tenkning for å finne den optimale løsningen. Små bad finnes ikke bare i leiligheter, men også i store villaer med små gjestetoaletter som også krever gjennomtenkt innredning. Så hvordan oppnår du den beste løsningen for små bad når kvadratmeterne begrenser mulighetene dine?

alt test

11 TIPS TIL INNREDNING
AV SMÅ BAD

Vi har samlet 11 tips og triks til hvordan du best utnytter plassen på det lille badet og får det til å virke større.

1. Utnytt særhetene

Det finnes mange flotte baderomsmøbler på markedet, men dessverre passer de færreste inn i et lite, skjevt baderom. Derfor kan det være nødvendig å akseptere at det ikke finnes enkle løsninger for det lille badet ditt. I stedet for å se det som en begrensning, kan du ta utfordringen og la kreativiteten få fritt spillerom. Tenk på hvordan du kan utnytte skråtaket, den rare kroken og det lille innhukket i hjørnet. Disse særegenhetene kan både gi badet personlighet og øke funksjonaliteten.

2. Liten håndvask

Når kvadratmeterne er få, er det viktig å vurdere hvor du kan spare plass. En standard håndvask tar generelt mye plass som kunne vært brukt til noe annet. Heldigvis finnes det ekstra små håndvasker som er ideelle for små baderom, da de kan plasseres i hjørner og kroker. På den måten kan du utnytte plassen i hjørnet til en liten håndvask som enten kan monteres på veggen eller stå på et lite skapbord.

3. Oppbevaring oppover

Hvis du ser oppover, vil du oppdage at det er mye oppbevaringsplass å hente på et lite bad. 

Du kan enkelt installere et baderomsskap fra gulv til tak eller montere hyller i takhøyde som gir ekstra oppbevaringsplass. Slike løsninger bidrar til å skape ro og orden, noe som får det lille badet til å virke større.

4. Skillevegg

En skillevegg kan gjøre underverker på små bad – spesielt hvis rørene til toalett, avløp og vask er plassert uhensiktsmessig i forhold til ønsket innredning. Du kan for eksempel vurdere en glassvegg mellom toalett og dusj som gjør det mulig å snu toalettet, slik at plassen til håndvask og oppbevaring økes. Hvis plassen tillater det kan du også bygge en tynn halvmur som separerer dusjen fra toalett og vask.

5. Lysreflekterende fliser

Et lyst rom virker større og mer innbydende. Hvis du har et vindu på et lite bad, kan du få rommet til å virke større ved å bruke fliser som reflekterer lyset. Slike fliser er typisk glaserte og skinnende, slik at lyset fordeles i rommet. Populære fliser som fasettslipte metrofliser er ideelle for små bad, siden de maksimerer lyset med den reflekterende overflaten sin. Siden flisene reflekterer lyset, kan du eksperimentere med forskjellige farger uten å bekymre deg for at badet vil virke mindre.

6. Stort speil

Speil gir rommet generelt en forstørrende effekt. På et lite bad er det ikke nok å ha et lite speil over vasken hvis du ønsker en optimal effekt. Velg derfor et speil som går fra vegg til vegg for å maksimere effekten og få badet til å virke større.

7. Smal dusjkabinett

Dusjkabinetter kan ta opp mye plass på et lite bad. Ved å gjøre dusjkabinetter smalere, får du mer plass til oppbevaring. Du trenger vanligvis ikke mye plass i dusjen, derfor vil det være smart å gjøre dusjen smalere på et lite bad. Du kan for eksempel avgrense med en transparent glassvegg som ikke visuelt adskiller dusjen fra resten av badet.

8. Vegghengt toalett

Akkurat som med håndvasken og dusjen tar toalettet mye plass. Vegghengte toaletter er ideelle for små bad på grunn av sine minimale plassbehov. Derfor kan du utnytte plassen over toalettet med hyller eller skap som kan brukes til håndklær og produkter.

9. Bruk ledig plass til pynt

For å få mest mulig ut av oppbevaringsplassen på badet, vil det være en skam å ikke bruke plassen til pyntegjenstander.

Utnytt i stedet de små særegenhetene til å skape stemning og personlighet. Disse stedene kan ikke brukes til så mye annet, så hvorfor ikke bruke plassen til å gjøre det lille badet mer innbydende?

Heng et bilde på skråveggen eller plasser en krukke i det smale hjørnet. Mulighetene er mange – det handler bare om å tenke kreativt og utenfor boksen.

10. Fremhev lyset

Et lyst rom virker automatisk mye større enn rom med begrenset lysinnfall. Sørg derfor for å utnytte hver eneste mulighet for å skape lys, enten med et vindu eller godt plasserte lamper. Du kan også få lysarmatur med speil som reflekterer lyset opp og ned hvis det ikke er mulig med lys i taket.

11. Lyse farger og store fliser

For å fremheve lyset på badet, kan du få rommet til å virke større ved å velge lyse farger. Lyse farger skaper en illusjon av mer plass. Små fliser eller mosaikk vil få rommet til å virke lite og kompakt. Velg derfor store fliser til det lille badet, eller begrens bruken av fliser til kun dusjområdet for å skape den beste effekten for at rommet skal virke større.

SPØR OSS OM RÅD

Trenger du rådgivning og inspirasjon til valg av bad? Hos Schmidt står vi klare til å hjelpe deg mot den beste innredningen av akkurat ditt bad. 

Besøk din nærmeste Schmidt-butikk eller book et uforpliktende møte med en av våre dyktige rådgivere.

Mer inspiraSJON

FÅ GODE IDEER TIL DITT NYE KJØKKENLeter du etter en

Tre er en av de mest populære trendene for tiden,

Hos Schmidt elsker vi tre. Derfor gjør vi det gjennomført

En kjøkkenøy med sitteplasser, eller kanskje en spiseplass, er en

PÅMELDING
SCHMIDT NYHETSBREV
MELD DEG PÅ

SCHMIDT'S INSPIRASJONSUNIVERS

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og vær blant de første som blir oppdatert med kampanjer, nyheter, inspirasjon og gode råd. Du kan når som helst melde deg av igjen.

Skroll til toppen