10 tips innredning av din bolig

Det er ikke alltid like lett å innrede boligen sin – spesielt ikke hvis innredningssansen har forsvunnet med tiden, eller aldri har eksistert. Hvor skal skapet stå? Hvorfor virker det så rotete her? Du stiller deg kanskje mange spørsmål om innredningen i løpet av dagen – men frykt ikke. Vi har samlet 10 tips til hvordan du kan oppnå en optimal innredning av boligen.

10 TIPS TIL BOLIGINNREDNINGEN DIN

1. Skap hygge med myke stoffer og tekstiler

Ved å tilføre boligen myke tekstiler som gardiner, tepper og puter, fremmer du hygge og gir hjemmet bedre akustikk. Dette er også en lett og enkel måte å endre stemning og stil i boligen på.

2. Inviter livet utendørs inn

Grønne planter i alle former er med på å tilføre boligen god stemning. Det kan være alt fra sukkulenter til filodendron – og setter du plantene i transparente glasskrukker, kan du nesten føle at de gror, noe som tilfører noe helt spesielt til boligen.

3. Samle tingene dine

De fleste av oss har samlet mange ting og suvenirer gjennom tiden, ofte i overflod. Men hvor skal alle disse tingene plasseres og hvordan kan de brukes som et positivt innslag i innredningen?


Svaret er enkelt: samle dem på ett sted – gjerne på et moderne, trendy brett. Det er med på å skape en følelse av ro og orden i innredningen. Det gjør også rengjøringen lettere.

4. Tilfør wow-effekt

Hvis du ikke allerede har et hjørne, en vegg eller noe annet som skiller seg ut i hjemmet ditt, bør du vurdere å tilføre et slikt element til innredningen. Det kan være en vintagetapet på bakveggen i stuen, en hjemmebygd benk i gangen eller et stuebord som er laget av ølkasser. En wow-effekt er med på å bryte stilen og sette et unikt preg på innredningen.

5. Innred med tepper som samler

Hvis du for eksempel legger et løst teppe under spisebordet eller sofaen, er du med på å skape en sammenheng som understreker sonene i rommet og samtidig skaper ro for øyet.

6. Få en arbeidsplass midt i det hele

I dag gjør vi mange av de tingene vi før gjorde ute hjemme. Derfor er det viktig å revurdere det eksisterende synet på innredning. Tilfør stuen et arbeidsområde i hjørnet eller opp mot veggen mellom stuen og kjøkkenet. Da slipper du å bli avskåret fra resten av familien når du skal fullføre noen arbeidsoppgaver.

Det er viktig at arbeidsplassen tilfører noe positivt til innredningen, så sørg for at konsollbordet er pent og passer inn i stilen.

7. Lag barneområder

Hvis det skal være plass til alle i de store rommene i boligen, kan man med fordel innrede små soner til for eksempel lesing, barnelek eller arbeid. På denne måten unngår du at innredningen flyter sammen i et virvar og fremstår rotete.

8. Bruk romdelere til innramming og estetikk

Møbler skal ikke bare stilles opp mot en vegg. Hvis møbelet er vakkert fra alle vinkler, er det opplagt at du bør plassere det ut fra veggen og dermed gi det en funksjon for å dele rommet. Dette gir også et skulpturelt innslag i innredningen.

9. Inkluder små hverdagshjelpere i innredningen

Disse hjelperne kan bestå av små krakker, skammel og puffer, som ikke bare er dekorative, men også kan brukes til praktisk nytte i hverdagen.


Du kan for eksempel ta en skammel eller en krakk med ut på balkongen og nyte morgenkaffen eller bruke en puff som støtte når skoene skal tas på i gangen.

10. Hold orden i entréen

Entréen tar imot oss – både gjester og oss selv. Det er ikke uvanlig at entréen flyter over med sko og hansker, men det er ikke ønskelig hvis man vil forbedre innredningen. Hvis du holder orden i entréen ved for eksempel å bruke en kommode til diverse ting, skaper du ro og orden i inngangspartiet.

GOD INNREDNINGSLYST

Hvis du følger disse rådene, er du på god vei til å oppnå den perfekte innredningen av boligen. Hvert råd gir deg mulighet til å sette ditt eget personlige preg på innredningen. Da er det bare å komme i gang.

Mer inspiraSJON

FÅ GODE IDEER TIL DITT NYE KJØKKENLeter du etter en

SPESIALTILPASSET HOBBYROM Når designerne våre lager en planløsning, tar de

HYLLEREOL SOM ROMDELERFordi det er uunnværlige skap i stuen din,

BENK MED OPPBEVARING Fordi det er uunnværlige skap i stuen

PÅMELDING
SCHMIDT NYHETSBREV
MELD DEG PÅ

SCHMIDT'S INSPIRASJONSUNIVERS

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og vær blant de første som blir oppdatert med kampanjer, nyheter, inspirasjon og gode råd. Du kan når som helst melde deg av igjen.

Skroll til toppen